VicTrainz Modellers Group

It is currently Wed Feb 21, 2018 2:40 pm

All times are UTC + 10 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Sat Jul 01, 2017 9:49 pm 
Offline
K class (light lines)

Joined: Sat Feb 14, 2009 2:38 pm
Posts: 76
Hi guys,
I've noticed when I load the grain hoppers (all of them) there is no change to the train weight, just thought you'd like to know

Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 02, 2017 12:10 am 
Offline
H class (express goods/passenger)
User avatar

Joined: Thu Mar 26, 2009 3:45 pm
Posts: 2777
Location: australia, victoria
Pretty sure trainz updates this with the couple-decouple phase or when the view details in script is reset/updated.

Cheers.

_________________
Karyū no Hōkō.
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 02, 2017 4:58 pm 
Offline
H class (express goods/passenger)

Joined: Wed Aug 26, 2009 7:50 pm
Posts: 1477
Location: Australia, Victoria
In which variant? I just loaded 40 of our CFCLA hoppers and the train weight went from 850t to 2600t...

Jamie


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 02, 2017 11:01 pm 
Offline
K class (light lines)

Joined: Sat Feb 14, 2009 2:38 pm
Posts: 76
I just gave it a go with a single CFCLA hopper

Image
Empty

Image
Then loaded

I'm using T:ANE SP2

I tried loading another wagon (JR grain hopper) in the same way and there was a change in the weight


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 03, 2017 9:53 am 
Offline
R class (express passenger)
User avatar

Joined: Fri Feb 13, 2009 3:04 pm
Posts: 86
Is that in Driver? Seems a different view compared to mine.
Can confirm that they work in mine - TANE SP2

_________________
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 03, 2017 7:57 pm 
Offline
H class (express goods/passenger)

Joined: Wed Aug 26, 2009 7:50 pm
Posts: 1477
Location: Australia, Victoria
Yeah that's the TANE test track. These weren't built with that in mind... They work fine in Surveyor and driver


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 03, 2017 9:17 pm 
Offline
K class (light lines)

Joined: Sat Feb 14, 2009 2:38 pm
Posts: 76
Yes I tested it on the test track
Like I said, When I loaded the grain wagon the weight didn't change. but when I did it with another type of wagon the weight changed

I've tried it again on a an route and still there wasn't any change. I loaded another wagon in the same way and it didn't change... Pics below

Image
Image
Image
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 03, 2017 9:56 pm 
Offline
H class (express goods/passenger)

Joined: Wed Aug 26, 2009 7:50 pm
Posts: 1477
Location: Australia, Victoria
Delete and re-download the files. I have no idea why that's doing that..


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jul 04, 2017 12:21 am 
Offline
H class (express goods/passenger)

Joined: Wed Aug 26, 2009 7:50 pm
Posts: 1477
Location: Australia, Victoria
Hi mate, I finally got the same issue to replicate.

The loaded hoppers jumped to the correct weight when I put a loco onto the string of hoppers. It's not entirely a fix, but it's still kind of a fix :P

Will have to investigate some scripting in the hopper, but they should be the same as all the others

Jamie


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jul 04, 2017 1:04 pm 
Offline
K class (light lines)

Joined: Sat Feb 14, 2009 2:38 pm
Posts: 76
Hi all,
I deleted and re-installed and it fixed the issue.
Cheers guys


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 10 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group